Case Study: Tudor Kitchen in Eastchester, NY

Client Profile

The clients was a young couple looking to update their kitchen in Eastchester, NY.  They had two young children, and wanted to create an environment for them to gather as a family, while still fitting with the architecture of their 1920’s Tudor home.  

The Problem

The existing layout provided little storage and no functional work areas. The range, sink and refrigerator were all on the same wall, as the kitchen was laid out as a galley.

Client Goals

After our initial consultation, we created a set of priorities and goals with the clients.  Functionally, the primary goal was to improve the workflows in the space. Second, they wanted to create a gathering area for their children inside the kitchen.  

Aesthetically, they wanted a darker, richer space to fit the homes architecture.  

East Hill created a design to use the space most efficiently. First, we created a large island by creating shallower tall cabinets on the interior wall, allowing clearance space on all sides of the island.  We then moved the cooktop to the island, creating counterspace to the left of the sink. 

We added some decorative cabinetry to the eat-in area, with bench seating to reduce the footprint of the table. 

Aesthetically, we used a graphite stained alder with a grey-painted island.  The honed jet mist counters pull the look together with its white veining and softer black finish.

“Renovating your kitchen can be stressful, especially when it comes to cabinets. East Hill helps you design your ideal kitchen and get beautiful, long-lasting cabinetry.”
Anthony Maucieri
Founder of East Hill

Project Photos

Previous
Next

Share This Post

More To Explore

Call Now Button Schedule Consultation